Bij de Plesmanschool hechten we veel waarde aan een goede communicatie met ouders. We geloven dat een sterke samenwerking tussen school en thuisomgeving een positieve invloed heeft op de ontwikkeling en het welzijn van onze leerlingen. Door regelmatig en open met elkaar te communiceren, kunnen we samen bijdragen aan een veilige en stimulerende leeromgeving waar ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen.
Een goede communicatie met ouders draagt bij aan:
- Betrokkenheid: Wanneer ouders goed op de hoogte zijn van wat er op school gebeurt, voelen zij zich meer betrokken bij het leerproces van hun kind. Dit bevordert niet alleen het zelfvertrouwen van de leerling, maar motiveert hen ook om actief deel te nemen aan hun eigen leerproces.
- Ondersteuning: Kinderen leren en ontwikkelen zich niet alleen op school, maar ook thuis. Door ouders op de hoogte te houden van onze onderwijsaanpak, doelen en de voortgang van hun kind, kunnen zij hen thuis beter ondersteunen en stimuleren.
- Problemen vroegtijdig signaleren: Een open en goede communicatie maakt het mogelijk om snel eventuele uitdagingen of problemen te signaleren. Door vroegtijdig te overleggen, kunnen we samen met ouders naar passende oplossingen zoeken, waardoor we samen aan een veilige en positieve leeromgeving werken.
Hoe communiceren wij met ouders?
Op de Plesmanschool maken we gebruik van verschillende communicatiekanalen om ouders goed op de hoogte te houden:
- Informatieavond aan het begin van het schooljaar: ouders maken nader kennis met de leerkracht en de wijze waarop hij/zij de lessen in de groep het komende schooljaar organiseert.
- Drie gespreksmomenten. In november is er een voortgangsgesprek. Naar aanleiding van het rapport is er in februari en juni/juli een rapportgesprek.
- De leerlingen van de groepen 1-2 krijgen in juni een rapport. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 krijgen twee rapporten, in februari en in juni. Bij de rapporten van groep 3 t/m 8 wordt een overzicht van het leerlingvolgsysteem bijgesloten.
- Er is elk schooljaar één algemene thematische informatieavond.
- Bij de afsluiting van een IPC-thema worden ouders uitgenodigd voor een presentatie.
- De digitale Parro-app. Deze app is gekoppeld aan onze leerlingenadministratie, waarbij de school makkelijk kan communiceren met ouders, kinderen ziekgemeld kunnen worden, oudergesprekken ingepland kunnen worden en ouders aan kunnen geven hoe er omgegaan kan worden met beeldmateriaal van hun kind. De ouder zet deze app op de mobiele telefoon en krijgt per e-mail een inlogcode van school. Via deze app kunnen ouders ook berichten sturen aan elkaar.
- Via de nieuwsbrief Het Plesmanjournaal die wordt verspreid via de digitale Parro-app, waarin wij u op de hoogte houden van zaken die van belang zijn voor de kinderen en/of de school.
- Via een jaarkalender, die we aan het begin van het schooljaar uitdelen, kunt u vanuit huis inspelen op de praktische zaken die op school gebeuren.